Tájékoztatni szeretnénk, hogy az elmúlt napokban több internetes oldalon, valamint a közösségi médiában is megjelentek újabb cikkek arról

– az Otthon Melege Programmal kapcsolatos álhírekhez hasonlóan -

hogy áprilisban pályázni lehet családi házak felújítására, 2,5 millió forintos támogatással. Jelen levélben változtatás nélkül közöljük a Magyar Energiahatékonysági Intézet honlapján megjelentetett cikket:

„Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán Hetek óta álhír terjed olyan hiteltelen internetes oldalakon és közösségi média profilokon lakossági energetikai támogatások kapcsán, melyek sem impresszummal, sem kapcsolati információval nem rendelkeznek. A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a tartalomtól és azt javasolja mindenkinek, hogy ellenőrizze az információ forrását, mielőtt tovább terjeszti a hírt. Hosszabb idő óta újra és újra használják különböző, hiteltelen portálok saját tartalmuk olvasottságának növelése érdekében azt a hírt, mely szerint lakossági korszerűsítési támogatást lehetne igényelni. A hír alapjaként a Hazai Hatékonyság programcsomagot jelölik meg. A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a hír terjesztőitől, és felhívja a figyelmet arra, hogy ez egy álhír. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt saját olvasottságuk és népszerűségük növelése érdekében. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait.”

A cikk az alábbi linken érhető el: http://mehi.hu/hir/alhir-terjed-a-lakossagi-energetikai-beruhazasok-kapcsan

Természetesen, amennyiben bármilyen, ilyen jellegű pályázat megjelenik, arról tájékoztatást fogunk adni mi is. Észrevételeivel, kérdéseivel kérem forduljon hozzám bizalommal!

Tisztelettel:

Vanyúr Arnold
MNVH Területi felelős
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT.
H-7621 Pécs, Széchenyi tér 9.
Mobil: +36 30 261 1537
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.szpi.hu www.mnvh.eu

Teak