Sajtóközlemény
a Dunántúli Napló 2019. január 10-i számában közzétett Állami Számvevőszék ellenőrzésével összefüggésben megjelent hírrel kapcsolatban

Kozármisleny Város Önkormányzatának gazdálkodása stabil, hitel felvételére nem kényszerül, beruházásaihoz, a fejlesztésekhez a szükséges források rendelkezésére állnak. Az eddig is kiválóan prosperáló település működéséhez szükséges, meglévő pénzeszközök biztosítják az elmúlt négy év során már megszokott, folyamatos működés és fejlődés lehetőségét.

Az államháztartásból származó támogatások folyósítása a jogszabályok szerinti rendben megtörtént, azok hiánytalanul megérkeztek az Önkormányzathoz.

Az Állami Számvevőszék 2018 július 13.-tól az „Önkormányzatok ellenőrzése – Integritás, belső kontroll modul” elnevezésű ellenőrzést folytat Kozármisleny Város Önkormányzatánál. A vizsgálat még nem zárult le. Az ellenőrzés során két, a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal munkáját szabályozó dokumentum hiányát állapították meg, mely téves adatokon alapulhat, hiszen azok rendelkezésre állnak, a vizsgálat során azokat az Állami Számvevőszéknek a jegyző megküldte, és ezt a tényt jeleztük az Állami Számvevőszék Elnökének.

A fentiek okán levélben kértem az ÁSZ elnökét, hogy ellenőrizzék le a részükre 2018. július és december hónapban elektronikusan megküldött szabályzatok átvételét, továbbá utasítottam a jegyzőt, hogy személyesen tisztázza a jelentésben foglalt ellentmondásokat.

A közzétett ÁSZ vizsgálat további intézkedést nem igényel, mivel a jegyző által vezetett hivatal szabályozottsága továbbra is biztosított, a város költségvetése stabil, a gazdálkodás átlátható és ellenőrizhető.

Kozármisleny, 2019. január 10.

dr. Biró Károly
polgármester

Teak