TISZTELT SZÜLŐK!

A koronavírus járvány miatti vészhelyzetben a GYERMEKORVOSI ALAPELLÁTÁS MŰKÖDÉSE MEGVÁLTOZOTT.

Türelmüket, megértésüket és együttműködésüket kérjük! Az alapellátó gyermekorvosok minden gyermek ellátását irányítják, biztosítják a járvány alatt a mindenkori hatósági rendeletek és eljárásrendek szerint.

GYERMEKÜK BETEGSÉGE ESETÉN A KÖVETKEZŐK SZERINT JÁRJANAK EL:
– Minden gyermekorvos és a központi gyermekorvosi ügyelet is CSAK ELŐZETES TELEFONOS EGYEZTETÉST, ELŐSZŰRÉST követően fogad beteget! A járványügyi helyzetnek megfelelően a betegek ellátása elsősorban orvosi irányítással, tanácsadással és konzultációval zajlik, ehhez minden segítséget megkapnak a szülők!
– A gyermekorvosok egy része a jelenlegi rendelkezéseknek megfelelően nem végez betegvizsgálatot, de telefonon elérhetők és tanáccsal, irányítással segítik a praxisukhoz tartozó gyermekek ellátását!
NE INDULJANAK EL ELŐZETES EGYEZTETÉS NÉLKÜL A GYERMEKORVOSI RENDELŐBE VAGY AZ ÜGYELETRE!

Az ügyeleti szolgálat túlterhelésének az elkerülése érdekében a gyermekük tüneteivel, betegségével kapcsolatban lehetőleg napközben, munkaidőben keressék gyermekorvosukat!

– Az életkorhoz kötött védőoltások beadása a betegellátástól elkülönítetten történik, előzetes időpont egyeztetés alapján. Tekintettel a járványügyi helyzet és a rendelkezések változásaira egyeztessenek gyermekorvosukkal a védőoltások beadásáról és az időpontokról!

Teak