Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2020. április 10. napjától Kozármisleny Város Önkormányzata a lakosság háztartási igényeit kielégítő tevékenységek szabályairól szóló 18/2004 (VIII.24.) számú rendelete hatályát veszti 1 , azaz a kerti hulladékok és avar égetése a korábbi rendeletben meghatározott pénteki napon is tilos.

A Rendelet hatályon kívül helyezésének fő indoka, hogy a koronavírus járványhelyzet súlyosbodásával a védekezés érdekében újabb rendkívüli intézkedések bevezetése vált szükségessé. A koronavírus súlyos légzőszervi problémákat, légzési elégtelenséget, fulladást is okozhat. A vírus megtapadhat a fűtésből, közlekedésből és egyéb szennyező forrásból származó apró, finomszemcsés részecskék felületén, és így a fertőzésveszély is megnövekszik. Szakértők szerint minél szennyezettebb egy terület levegője, annál gyorsabban terjed a koronavírus, ezáltal indokolt az avar és kerti hulladékokra vonatkozó égetési tilalom.

Kozármisleny, 2020. április 6.

dr. Halmos Barbara s.k.
jegyző


1Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2020. (IV.01.) rendelete a lakosság háztartási igényeit kielégítő tevékenységek szabályairól szóló 18/2004. (VIII.24.) önkormányzati rendeletének hatályon kívül helyezéséről 

Teak