Hírek

2021. január 18., hétfő 09:42

Földrengés Horvátországban

Értékelés:
(2 szavazat)
Forrás: ZAJEDNO ZA HRVATSKU Forrás: ZAJEDNO ZA HRVATSKU

 Az elmúlt évek legsúlyosabb földrengése pusztított Horvátországban 2020. december 29-én

Az úgynevezett momentum magnitúdó skála 6,4-es erősségű rengést mutatott. Az erőteljes földmozgásokat Kozármislenyben is érezni lehetett. A horvát kormány természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit. A károk 50.000 lakost érintenek.

A Kozármislenyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a magyarországi horvátok szószólójának közbenjárásával dr. Biró Károly Kozármisleny polgármestere levelet jutatott el Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök kabinetjéhez, melyben városunk együttérzéséről és támogatásáról biztosítja Horvátország miniszterelnökét.

A magyarországi parlament szószólója, Szolga József közreműködésével a Kozármislenyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat adomány gyűjtést szervez a Horvátországban történt földrengés okozta károk enyhítésére. A felajánlásokat a horvát kormány által megadott hiteles bankszámlaszámra várják.

Kozármisleny Város Önkormányzata 500.000 Ft-tal támogatta a katasztrófával sújtott horvát településeket, a Kozármislenyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat pedig 50.000 Ft-ot utalt át a fenti számlaszámra.

Utoljára frissítve: 2021. január 18., hétfő 09:47
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci