Nyomtatás
2022. május 12., csütörtök 09:00

ELBIR hírlevél

Értékelés:
(15 szavazat)

MEGHAMISÍTOTT BANKI OLDALAK

Az adathalász banki e-mailekben (phishing) található hivatkozások gyakran egy meghamisított banki weboldalra vezetnek, ahol a célszemélyt a pénzügyi és személyes adatai megadására kérik. Ezek a webhelyek szinte teljesen ugyanolyanok, mint a mintának használt valódi (hivatalos, céges) honlap. Általában tartalmaznak azonban egy felugró ablakot, amelyik a banki hitelesítő adatok megadását kéri. Gyanús lehet továbbá a gyenge minőségű grafika, valamint a sürgető hangvételű üzenetek, tartalmak. A valódi bankok nem használnak ilyen ablakokat, tartalmakat.

Mit tegyen, ha adathalász banki e-mailt kapott?

- Soha ne nyissa meg a bank webhelyét e-mailben található hivatkozásra kattintva!
- Mindig gépelje be a hivatkozást, vagy használja a „Kedvencek” közé elmentett linket!
- Használjon olyan böngészőt, amely lehetővé teszi a felugró ablakok blokkolását! Előugró ablakok általában bizalmas adatokat kérnek Önről. Ne kattintson rájuk és ne adjon meg személyes adatot az ilyen oldalakon!
- Amennyiben a bank szeretné felhívni a figyelmet valamilyen fontos dologra, a figyelmeztetést az online banki felületen jeleníti meg.
 
Forrás: kiberpajzs.hu

EGY MEGTÖRTÉNT ESET

DROGPREVENCIÓS ÖSSZEKÖTŐK

A rendőrség a fiatalok kábítószer-fogyasztásának megelőzése érdekében egy új szolgáltatással áll a szülők, családok rendelkezésére. A vármegyében dolgozó drogprevenciós tanácsadók névsora és elérhetőségük:

Utoljára frissítve: 2023. április 19., szerda 08:46