. 19 oC
2024. március 29. péntek
Auguszta
NAGYPÉNTEK

Hírek

2021. március 05., péntek 09:01

Tavasz a bűnmegelőzés jegyében

Értékelés:
(5 szavazat)

ELBIR hírlevél

Közeledik a tavasz.

Az évnek ebben a szakaszában megfigyelhető, hogy megnövekszik a besurranásos lopások száma. A szellőztetés céljából nyitva hagyott ajtók, ablakok megfelelő őrizete nélkül kínálkozó alkalmat teremtenek besurranó tolvajok számára. Csak abban a helyiségben tárja ki a nyílászárót, ahol tartózkodik. Amennyiben -ha csak rövid időre is- elhagyja otthonát, zárja be az ajtót.

A trükkös tolvajok a húsvét hónapjában, az ünnepre hivatkozva, akár locsolkodás ürügyén is megpróbálhatnak bejutni lakásába, eltulajdonítani értékeit! Ne engedjen be idegent az otthonába! Abban az esetben, ha valaki az Ön segítségét kéri, mert rosszul van, pénzt szeretne váltani, üzenetet szeretne hagyni egy szomszédnak, érdeklődik egy eladó ingatlan iránt, vagy egyéb ürüggyel próbálkozik, ne feledje, segítséget az ajtón keresztül is lehet adni.

A lakókörnyezetében élő idős, egyedülálló személyek védelme érdekében fordítson egy kis időt, egy kis energiát a számukra. Éreztesse velük, hogy fontosak és nincsenek egyedül. Biztosítsa őket arról, hogy segítségért fordulhatnak a lakókörnyezetükben élő személyekhez.

A Szomszédok Egymásért Mozgalom életre hívásával nem csak Ön érezheti magát nagyobb biztonságban, hanem a környezetében élők, illetve az egész lakóközösség is.

Utoljára frissítve: 2021. március 05., péntek 10:31
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci