Hírek

2021. február 18., csütörtök 13:43

Meghívó lakossági fórumra

Értékelés:
(1 szavazat)

Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosítása

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete tájékoztatja a város lakosságát, hogy 211/2020. (X. 20.) számú határozatában úgy döntött, hogy támogatja a József Attila utca mentén kosárlabda sportcsarnok és vegyes funkciójú (lakó, kereskedelmi, szolgáltató) épületek létesítésére irányuló beruházást, ennek érdekében a 3338/1-2, 3321-24, 3326-31 hrsz-ú ingatlanokat „Kiemelt fejlesztési területté” nyilvánítja és elindítja a hatályos településrendezési eszköz (HÉSZ) szükséges módosítását a tárgyalásos eljárás szabályai szerint.

A véleményezésre alkalmas dokumentáció elkészült. Jelen helyzetben a partnerségi véleményezés lakossági fórum megtartásával nem oldható meg, a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet értelmében a szükséges lakossági fórum elektronikus úton is történhet azzal, hogy az észrevételeket és javaslatokat a közzétételtől számított tizenöt napon belül lehet megtenni, kizárólag elektronikus úton.

A véleményezési dokumentáció a lent található mellékletként, és ezen a linken elérhető.

Észrevételeiket a közzétételtől számított 15 napon belül (2021.03.05.) küldhetik meg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Az alábbiakban röviden összefoglaltuk a módosítás céljait és megoldásait.

A tervezett beruházások telepítési lehetőségeinek előzetes tanulmányozása során kiderült, hogy a kosárlabda sportcsarnok létesítéséhez a „Vt-6” jelű, a tervezett vegyes funkciójú társasház esetében a „Vt-3” jelű építési övezet előírásai nem meg-felelőek (beépíthetőség, építménymagasság, parkolás, zöldfelület). A szóban forgó területek a város Fejlesztési koncepciója szerint: attraktív építészeti kialakítást igénylő, városkapu jelentőségű, funkciójukat tekintve települési alközpont részei. A fent leirt városszerkezeti adottságok indokolttá teszik a módosítással érintett területek esetében az egységes – a település központjában is alkalmazott, hatályos HÉSZ szerinti – „Vt-8” jelű építési övezetbe sorolásukat.

Kozármisleny, 2021. február 18.

Dr. Biró Károly s.k.
polgármester

Utoljára frissítve: 2021. február 22., hétfő 14:20
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci