. 4 oC
2024. április 16. kedd
Csongor, Joakim

Hírek

2022. december 19., hétfő 12:18

Változások a közvilágításban

Értékelés:
(4 szavazat)

Tisztelt Lakosság!

Kozármisleny Város Képviselő testülete 2022.december 13.-i ülésén döntött a város közvilágításának ideiglenes korlátozásáról.

Az energiaárak drasztikus növekedése miatt az elmúlt hónapokban energetikai szakemberek a megnövekedett közvilágítási költségek csökkentése érdekében két alternatívát dolgoztak ki. Javaslatuk egyrészt a világító kandeláberek számának csökkentése (ritkítása) , valamint a közvilágítás lekapcsolása éjjel 0-4 óra között.

A számolt energia-és költségmegtakarítást és a műszaki módosítások költségeit mérlegelve a testület úgy döntött, hogy 2023. január 1-től mindkettőt együtt vezeti be. Ez a gyakorlatban minden második vagy harmadik kandeláber lekötését jelenti, illetve bizonyos párhuzamos gyalogos szakaszok sem lesznek éjjel megvilágítva. Egyidejűleg éjjel 0-4 óra közt a teljes közvilágítás lekapcsolásra kerül.

FONTOS! A közlekedésbiztonság érdekében a gyalogátkelőknél és a közlekedési csomópontoknál, kereszteződésekben a megvilágítás ekkor is biztosítva lesz.

Nemcsak a háztartásoknak kell megküldeni az energiaválság következményeivel hanem városunknak is. A bevezetett intézkedések, tervezett energiatudatosabb és energiahatékonyabb magatartás, településünk hosszútávú fenntarthatóságát szolgálják.

Kérjük a lakosság megértését!

Utoljára frissítve: 2022. december 20., kedd 14:09
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci