. 15 oC
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab

Hírek

2023. március 30., csütörtök 09:44

Elektronikus ügyintézés

Értékelés:
(3 szavazat)
Tájékoztató elektronikus ügyinézéssel kapcsolatban

2018. január 1-jétől a hatósággal – az elektronikus úton nem intézhető ügyek kivételével – elektronikus úton köteles kommunikálnia az Eüsztv. 9. § (1) bekezdés alapján elektronikus kapcsolattartásra kötelezett alábbi ügyfeleknek:

„… a) az ügyfélként eljáró aa) gazdálkodó szervezet,
ab) állam,
ac) önkormányzat,
ad) költségvetési szerv,
ae) ügyész,
af) jegyző,
ag) köztestület,
ah) az ac)-ag) alpontok hatálya alá nem tartozó egyéb közigazgatási hatóság, valamint
b) az ügyfél jogi képviselője. …”

Természetes személy csak törvényben kötelezhető elektronikus ügyintézésre, egyéb esetekben választhatja az elektronikus ügyintézést.

Az elektronikus levél (e-mail) az E-ügyintézési törvény alapján nem minősül elektronikus ügyintézési formának. E-mail formájú kapcsolattartás csak tájékoztató jellegű lehet!

A Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal az Eüsztv. alapján természetes és jogi személy ügyfelei számára e-Önkormányzat felületén, vagy az elektronikus űrlappal nem támogatott ügyek esetén az e-Papír szolgáltatás segítségével lehetőséget biztosít az elektronikus ügyintézésre.

Kérem, amennyiben Ön elektronikus ügyintézésre kötelezett, beadványát (pl.: adóigazolás, túlfizetés átvezetése/visszautalása, … stb.) az Eüsztv. szabályai szerint előírt kapcsolattartási formának megfelelően (e-papír https://epapir.gov.hu/ vagy e-önkormányzat portál https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) elektronikusan szíveskedjen benyújtani!

Megértését és együttműködését köszönjük!

Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatal
Utoljára frissítve: 2023. március 30., csütörtök 09:51
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci