. 22 oC
2024. április 28. vasárnap
Valéria, Nimród

Hírek

2023. július 22., szombat 19:36

Lakossági Fórum

Értékelés:
(4 szavazat)
LAKOSSÁGI FÓRUM
(Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosítása)
 
 
Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete tájékoztatja a város lakosságát, hogy 2023.IV.20-i testületi ülésén úgy döntött, hogy értékesíti a József Attila utca mentén található 3359, 3360, 3361 hrsz. ingatlanokat. Az értékesítési eljárás során beérkezett vételi ajánlatok közül a nyertes ajánlattevővel az adás-vételi szerződéskötéssel párhuzamosan megindultak az egyeztetések a tervezett fejlesztési szándékról. Az ajánlattevő vegyes funkciójú (üzletek, tárolók, garázsok) épületegyüttest kíván létesíteni a területen. A jelenleg hatályos helyi építési szabályzat előírásai alapján az érintett Vt-1 jelű építési övezetben a minimális épületmagasság értékére is szerepel követelmény, mely 6,0 méter értéken került megállapításra. A tervezett épületegyüttes funkciójából adódóan ezt a követelményt nem tudja teljesíteni, ezért kezdeményezték az előírás mérséklését melyet Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete is támogatott és a 68/2023. (V. 23.) számú határozatában úgy döntött, hogy a tulajdonos kérésének helyt adva az érintett telkek által határolt területet „Kiemelt fejlesztési területté” nyilvánítja és elindítja a hatályos településrendezési eszköz (HÉSZ) szükséges módosítását az egyszerűsített eljárás szabályai szerint.
A helyi építési szabályzatról szóló 29/2021. (XII.14.) önkormányzati rendeletben ez az egyetlen módosítás történik.
 
A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet értelmében a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben meghatározott tájékoztatás, véleménynyilvánítás és egyeztetés elektronikus úton is lefolytatható.
A véleményezésre alkalmas dokumentáció elkészült, a jogszabályok által előírt lakossági fórumot fentiek értelmében elektronikus úton kívánja lefolytatni az Önkormányzat. Észrevételeiket és javaslataikat a közzétételtől számított 10 napon belül (2023.08.01.) küldhetik meg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
 
Kérjük, hogy éljenek a véleményezés jogával és küldjék meg észrevételeiket.
 
Utoljára frissítve: 2023. július 22., szombat 19:55
Copyright © Kozármisleny Online - Minden jog fenntartva - Made by PCLaci